Kek tuk raye taun nie....this year xbuat biskut langsung...
angin malas teruk melanda....😆😁
Beli kat Uda...homemade.....3 balang rm 100...dapatlar
6 balang...sedap2 ...👍
kepek2 ...abah beli ngan opismate dier 4 jenis...
jadiklah....rumah kite bkn org ramai dtg....
yg bedal lebih tuan rumah ...😄
Sumber : Anti Delima s'pore
Kek nie lembut sangat....sebab guna tepung Hong Kong.......
Bahan :
8 biji - telur (kuning - sejuk)
4 biji - putih
200 gm - gula kaster
200 gm - tepung Hong Kong
1 st - baking powder
1 sb - ovelette
2.5 sb - koko powder
250 gm - butter
2 sb - susu pekat
Cara :
1) Pukul Butter dgn susu hingga kembang
2) Dalam mangkuk yg lain pukul bahan2 lain kecuali koko dgn high speed hingga kembang n pekat
3) Campurkan adunan butter tadi gaul rata
4) Bahagi adunan kepada 2 bahagian ikut warna kegemaran.Dan satu adunan diletak koko
5) Bakar pade suhu 175 (api grill) sehingga masak.(50 min)
No comments:
Post a Comment