Thursday 9 July 2015

KIMA DAGING ALA-EMAK



 photo PhotoGrid_1466944385945.jpg




Kima nie sedap di makan dgn roti naan,prata,roti perancis or roti putih.
Angin rajin x dtg so mkn dgn roti naan instantjek.....



 photo 20150709_173320.jpg




Bahan :


400 gm daging kisar
1 labu bwg holland - potong dadu
2 ulas bwg putih - cincang halus
1/2 inc halia -  tumbuk halus }
1.5 sb mungkum rempah kari } campur dgn air sket
1.5 sb mungkum rempah baryani }
2 pelepah daun kari
1 biji kentang - potong dadu
1 tin kacang parang - toskan
1/2 kiub daging/ayam
Garam n gula secukup rasa
Air secukupnya



Cara :
1. Tumis bwg holland hingga wangi, masuk bwg putih ,rempah kari diikuti daun kari
2.pecah minyak,masukkan air dan daging ,daging tukar warna,masuk garam,gula n kiub
3.masukkan kentang n kacang.reneh hingga kentang empuk.matikan api.

No comments:

Post a Comment