
Mase keja dulu..kalau makan kat restoren depan opis ...mak suke ambil keli masak sambal
terasa daun limau purutnya......so ape lagik...mcm biase mak meneraile kat rumah.....
tapi xle pakai ikan keli.....aje abah awak xmakan....
Yes.....jadikle sesangat......so jom cekedaut........ape bahan2nya...
Bahan :-
4 - keping ikan pilihan (goreng ngan garam n kunyit)
7 - biji lade merah
3 - biji lade hijau
9 - biji cili padi hijau (klu suke pedas...kasik lebihle....)
1 - labu bwg besar
3 - ulas bwg putih
5 - helai daun limau purut
1 - pokok daun ketumbar
1 - inci belacan
garam n gule secukup rase
sedikit air
Cara :
1. Kisar semua bhn ..(yg lain dah lumat baru masuk daun2nya...kisar kejap aje)
2. Tumis bahan kisar.Garing masuk air.Garam n gule.Pastu masuk ikan
yg dah digoreng.Angkat and hidang
No comments:
Post a Comment