Sunday 21 January 2018
SWEET SOUR SENIBONG
Letak name tuu...sbb dpt idea masak lauk sweet sour nie mase mkn kat Senibong...
Letak cili paste...
Tuari mkn dekat The Grand dpt lg satu bhn tambahan...sos ikan...
So terpulang yg mane available kat rumah....
Mase mkn kat the Grand...farhan tny nape ikan mkn kat luar garing...
Ialah siap terus hidang...so skrg mak x campur ikan dgn sos/sambal...asingkan..
Bile u all mkn baru letak sos/sambal.....
Bagus idea farhan...so ikan stay garing...😀
Bahan :
1 ekor ikan siakap/talapia or ikan pilihan ( goreng dgn garam n kunyit)
2 sb paste cili *
2 ulas bwg putih *
1/2 inc halia *
1 labu bwg holland - mayang
2 sb sos chili
1 sb sos tomato
1 sb sos plum
1 sb sos tiram/kicap/sos ikan
Garam n gula perang secukup rase
* kisar
** kuantiti sos tu bole tambah ikut cita rasa
Cara :
- Tumis bwg,layu masuk bhn kisar
- wangi masuk semua sos n perasakan dgn garam n gula.siap.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment