Sejak makan butter chicken tuari akak asyik tny bile nak buat...
Alhamdulillah...hari ini tertunai sudah
Mak buat 2 versi...biasa n letak keju...
Of course yg ade keju lebih sedap....pade maklar...ikut tekak masing2...
Buatnyer pun teramat mudah....
Sumber : Yuyuzulaikha
Bahan :
500 gm isi ayam
1 labu bwg holland } - mayang
3 ulas bwg putih }
5 biji cili padi - potong bulat
3 pelepah daun kari
1 tin susu cair
3 sb butter
2 keping cheddar cheese
Garam n gula secukup rasa
Bahan utk salut ayam :
1 cwn tepung
1 sb serbuk kari
Air
(mak gune tepung yg instant sbb ade stok kat rmh)
Cara:
1.keringkan ayam dgn kitchen towel.salut dgn tepung salut.
Goreng hingga masak.angkat.
2.tumis bwg,cili n daun kari dgn butter sehingga bwg layu.
3.masuk susu cair diikuti cheese.
Kacau sehingga cheese disolve.
4. Masuk ayam.kacau rata.siap
No comments:
Post a Comment