Thursday, 24 December 2015

BISKUT ALMOND LONDON


 photo alomondlondon-1.jpg




1 adun dpt dlm 150 pcs....


Sumber : Kak Hanieliza


Bahan – bahan


250 - gm mentega
1 - cawan gula kastor
1 - biji telur
1/2 - sudu teh esen vanila
3 - cawan tepung gandum ]
1/2 - cawan tepung jagung ]
1/2 - cawan tepung naik sendiri ] ayak semua
1 s/k - emplex [optional] ] -----> mak letak (lebih ranggup biskut)
1.5 - cwn alnond nib - roasted

Coklat masakan - cairkan cara double boiling.
Manik hiasa

Cara membuatnya
1. Pukul gula dan mentega hingga kembang.
2. Masukkan telur dan esen vanilla dan kacau/gaul rata.
3. Masukkan semua tepung sedikit demi sedikit dan gaul rata.
4. Masukkan badam dan buatkan bentuk bujur.
6. Bakar dalam suhu 180 C sehingga masak .
7. Biar sejuk baru celupkan ke dalam coklat cair. Tabur manik.
8. Sejukkan dahulu baru disimpan.




No comments:

Post a Comment