Friday, 25 December 2015

KUIH BAKAR PISANG


 photo img1451036554130.jpg






Gune acuan pecah 8 dpt 4 kpg.....



Sedap sangat kuih nie...lemak n manisnya cukup...u allz pantang sedap...suruh mak buat lagik...InsyaALLAH...
Pisang kalau nak beli pastikan hujungnya masih hijau,Dr.Fadzillah Kamsah bgtau
kalau xnak kena kanser amalkan makan pisang waktu pagi.

Pisang nie memang booster untuk penabahan gula,sbb tu atlit mengamalkannya...


Bahan:-


1 sisir pisang masak (mak guna 9 biji pisang berangan)
1 cwn tepung*
3/4 cwn gula*
1 cwn santan*
1 cwn susu sejat/cair*
1 biji telur*
2 sudu besar butter*


Cara-Cara:-

1) Blend semua bahan*
2) Tuang adunan ke dalam mangkuk berisi pisang lenyek dan di gaul rata.
3) Masukkan ke dalam loyang yang telah dilenser dengan butter.
4) Bakar 180C selama 1 jam.. 10 min terakhir pki api grill
5) Sejukkan.. baru di potong



No comments:

Post a Comment