
Rase ayam ni sedaaappp sangat....wlu yg isi tebal pun bhn2nyer resap sampai dlm...
Mungkin sbb method perap ayam tu...
Then mak roated...sbb dah senangkan...so jadik rajin...
Jadik bhn2nyer kekal pade ayam...
Tq Allah memudahkan urusanku...💝
Resepi nasi n sambal still guna resepi yg same...
Resepi ayam ni dpt dr fb...

AYAM :
1 Ekor ayam
Bahan A
2 inc halia
4 ulas bwg putih
5 ulas bwg merah
Garam
**kisar bhn atas n perap dgn ayam - 30 minit
Bahan B
1 sb sos tiram
2 sb kicap cair
1 sb kicap manis
1 sb minyak bijan
2 sb madu
Cara :
1) Didihkan air (mak letak garam).Masukkan ayam diperap.kecilkan api.reneh hingga separuh masak
2) keluarkan.biar sejuk sedikit ,perap ayam dgn bhn B - 30 minit.
3) Panggang hingga masak
Note : semasa proses panggang bole siram lebihan bhn B pade
ayam.
No comments:
Post a Comment