
Sumber : MYR Via Secubit garam
Bahan-bahan:-
1 - paket biskut tiramisu
250g -cream cheese
200- ml whipping cream
1/2 - cawan gula halus (will put 1/4 in future..too sweet for me)
1 cawan air panas (nak bancuh nescafe/koko)
1 sudu makan serbuk nescafe/koko
Jam strawberry / blueberry secukupnya
serbuk koko untuk hiasan
Cara-cara
1) Bancuhkan nescafe/koko dengan satu cawan air panas tadi
2) Satukan gula, cheese dan cream.Pukul adunan tadi sampai kembang dan gebu.
3) Celup biskut ke dalam air nescaffe/koko just once.
4) Susun biskut tadi ke dalam mangkuk@bekas.
5) Sapukan adunan cream cheese tadi atas biskut.then letak jem
6) Ulang langkah tadi hingga penuh bekas and make sure yg atas adunan cream.
7) Kemudian tutup dengan cling film dan simpan dalam esbok
9) Hias dgn koko semasa nak makan
Note :
We all prefer celup dgn air koko.sebbek mak tergerak hati nak buat dua2 rase sbb kitekan xminum kopi.
so dptla compare rasenya.
Celup biskut tu just once pade separuh biskut then tegakkan bhg yg dah celup keatas supaya airnya turun pade bhg yg xcelup.
Klu tidak nti klu airny excess akan berair dlm adunan tiramisu.Nie mak dpt lihat pade bekas pertama compare yg lain
Letak Jam tu pade satu layer aje dah cukup....manis2 xbagus unless letak jam yg less sugar.
No comments:
Post a Comment