Monday 30 April 2018
ROJAK CINA @ ROJAK TAHU
Actually mak kalau buat tak sukat.....tapik kali ni buat mak sukat tuk akak...
Ganding ngan lauk asam rebus .....
2 keping tahu biasa - Digoreng
1 biji timun - potong bulat then potong memanjang (potong mancis)
Segenggam taugeh - celur kejap
1 biji sengkuang - potong mancis
Bahan kuah rojak :
4 ulas bawang putih }
13 biji cili padi } ----->kisar bersama
350 g kacang tanah ----> Digoreng and kisar kering
3 sb gule perang
3 sb kicap manis
1 st asam jawa - ramas dgn 100 ml air
1- 2 camca besar Petis
Satukan bahan diatas...perasakan dgn gule secukupnya n garam (jika perlu)
Actually bhn gula,petis n air asam tu kite suai dgn citarase sendiri
So kena byk kali rase...😁
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment