Monday, 30 April 2018

ROJAK CINA @ ROJAK TAHU


 photo 2016-03-01_18.29.40.jpg




Actually mak kalau buat tak sukat.....tapik kali ni buat mak sukat tuk akak...


 photo IMG20180418153514.jpg


Ganding ngan lauk asam rebus .....



2 keping tahu biasa - Digoreng
1 biji timun - potong bulat then potong memanjang (potong mancis)
Segenggam taugeh - celur kejap
1 biji sengkuang - potong mancis


Bahan kuah rojak :


4 ulas bawang putih  }
13 biji cili padi  } ----->kisar bersama
350 g kacang tanah ----> Digoreng and kisar kering
3 sb gule perang
3 sb kicap manis
1 st asam jawa - ramas dgn 100 ml air
1- 2 camca besar Petis


Satukan bahan diatas...perasakan dgn gule secukupnya n garam (jika perlu)


Actually bhn gula,petis n air asam tu kite suai dgn citarase sendiri
So kena byk kali rase...😁







No comments:

Post a Comment