Sunday, 29 May 2016

KEK KUKUS LEMBAB DWI-COKLAT


 photo PhotoGrid_1464527911881.jpg


Kek nie xde name...name tuu mak yg memandai bagi...resipi dari anti nor....
chinese opis mate dier bagi...dier bagi dlm sukatan bowl yg cina selalu makan nasi tuh...
mak xde itu mangkuk so mak tukar pada cawan....sendirik sukatleh.....keyi ma..(bole jugak)....




Kek nie sedapppp sesangatt...chocolatey ...lembap n lembut gebuss...
mudah plak tuh nak buat.....campur sume ...kukus......
kalau malas jugak nak buat....hmmm ...




Bahan2 :-



2 - cwn tepung }
11/2 - cwn milo }
1/2- cwn serbuk koko  }-------> ayak bersama
1 - st baking powder }
1 - st bikarbonat soda }
1 -  cwn susu pekat manis
2 - cwn susu cair
2 - cwn minyak jagung
3 - biji telur - kocok sket
1 - st esen vanilla



Cara :

1. Masukkan bhn ayak dlm bowl.then buat lubang kat tengah.
2. Masukkan bhn2 lain sehingga selesai.(Gaul guna whisker supaya adunan x berketul)
3. kukus sehingga masak .(40 minint hingga satu jam)

Nota :
Kek nie akan naik dua kali ganda.Make sure pannya xtebal sangat.Nti lambat masak sebab kek nie lembap sangat.
Resepi asal 1 cwn koko n milo...pestime buat ikut resepi atas
then buat lagi...gune resepi asal...
I prefer resepi atas.....better....


No comments:

Post a Comment