Friday 30 March 2018
APAM PISANG COKLAT
Farhan masuk aje dapur...bkk tudung saji...pastu dengar..
Farhan : mak...sedapnyer...ingat kueh lembik yg mak selalu buat tuu...(kueh kaswi)
Dtg depan 3 kat tgn...mulut tengah ngunyah...
Memang sedap pun resepi apam nie....lembut sangat..coklat n manis secukup rase ..plus rase pisang....
Bile mkn esoknyer lagik sedap...
Mesera rase coklat n pisang....nyum..nyum
Buatnyer tersangatlar senang...dpt <> 30 pcs...
Amik dari blog anti Ayu curlybabe..
Bahan :-
2 cwn tepung gandum
2 sb serbuk koko
1 st soda bikarbonat
1 st baking powder
1 st garam
(bhn atas ayak bersama)
1 cwn pisang emas - dilenyek (mak gune pisang berangan - 3 biji)
2 biji telur - pukul sket
1.5 cwn gula perang
1 cwn minyak
Cara :
1) satukan bhn ayak dgn bhn yg tinggal (gune whisker aje)
2) sapu sedikit minyak pade acuan.masuk 3/4 adunan.
3) kukus dlm 30 min (api besar)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment