Friday, 30 March 2018

APAM PISANG COKLAT



 photo IMG20180330182804.jpg

Farhan masuk aje dapur...bkk tudung saji...pastu dengar..

Farhan : mak...sedapnyer...ingat kueh lembik yg mak selalu buat tuu...(kueh kaswi)

Dtg depan 3 kat tgn...mulut tengah ngunyah...

Memang sedap pun resepi apam nie....lembut sangat..coklat n manis secukup rase ..plus rase pisang....
Bile mkn esoknyer lagik sedap...
Mesera rase coklat n pisang....nyum..nyum


Buatnyer tersangatlar senang...dpt <> 30 pcs...
Amik dari blog anti Ayu curlybabe..


 photo IMG20180331104440.jpg



Bahan :-

2 cwn tepung gandum
2 sb serbuk koko
1 st soda bikarbonat
1 st baking powder
1 st garam
(bhn atas ayak bersama)

1 cwn pisang emas - dilenyek  (mak gune pisang berangan - 3 biji)
2 biji telur - pukul sket
1.5 cwn gula perang
1 cwn minyak

Cara :
1) satukan bhn ayak dgn bhn yg tinggal (gune whisker aje)
2) sapu sedikit minyak pade acuan.masuk 3/4 adunan.
3) kukus dlm 30 min (api besar)

No comments:

Post a Comment