Friday 18 May 2018
CERAMALIZED BANANA WITH CUSTARD SAUCE
Mama Sita bagi pisang kepok....nak goreng..puasa2 ni mmg xlakular...pengat lagilar u all x suka...
So tny en.google resepi dessert guna pisang and berkenan dgn resepi ni...mak ubah suai ikut selera u allz....
Sedapkar sangat....😋
Bahan :
9 biji pisang
Butter n minyak secukupnyer
Untuk menggoreng
Cara :
1.Cairkan butter dlm minyak
goreng pisang dgn minyak dan butter (sedikit asal bole ceramalizedkan pisang)
2.Angkat dan susun dlm bekas yg sesuai
Bahan Kastad :-
3 sb tepung custard (bird's custard)
1 tin susu cair
1/2 tin Air
5 sb gula pasir (ikut rasa)
Sedikit esen vanilla
Cara :
1.kacau semua bhn hingga sebati.
2.Masak atas api kecil
Bila mula mengental alih dari
Api dan sentiasa kacau hingga adunan pekat.
3.Tuang atas pisang.sejukkan.simpan dlm.freezer.
4.Tabur milo bila nak hidang.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment