Thursday 13 September 2018
KEPAK AYAM PANGGANG MADU BERMAYONIS
Bila ade mayonis...lemak rasenyer...sedap sangat...
Saje buat sbb ade stock kepak ayam....
Resepi dari gabungan yg mak goggle..
Niari masak sotong masak hitam....mak allergic...so mak
masak nasi goreng for my meal....kepak ni side dishlar....
Bahan:
8-10 kepak ayam
2 sb kicap manis
2 sb sos tiram
3 sb mayonis
2 sb madu
2 sb pepper
2 sb minyak
Sedikit garam
bahan kisar :
4 cm halia
4 biji bwg putih
Perap kepak yg sudah dikeringkan dgn kitchen towel
bersama semua bhn Kecuali minyak.
Sejam sebelum panggang tambah minyak
Guna fryer :
150C - 10 minit
180C - 5 minit terbalikkan
Bakar lagi 5 minit
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment